Vanliga frågor

Varför har jag fått ett inkassokrav?

Om du inte betalar en faktura senast vid förfallodatumet, kan företaget som du är skyldig pengar lämna över skulden till ett inkassobolag. På det kravbrev som du fått är det angivet vem och vad som ej är betalat.

Kan jag få en avbetalningsplan?

Du är välkommen att kontakta oss via antingen telefon eller skicka ett meddelande via mina sidor för att se över möjligheten till en avbetalningsplan. Mina sidor

Har ni mottagit min betalning?

Det tar normalt 1-3 bankdagar innan din betalning är mottagen hos oss, du kan alltid se via mina sidor om vi mottagit din betalning.

Jag vill betala, hur gör jag?

Betalning sker enligt inbetalningsuppgifter som du fått på ditt kravbrev, saknar du kravet kan du alltid hitta det via mina sidor.

Mitt ärende är inte avslutat fast jag betalat.

Om du fortfarande har ett aktivt ärende hos oss beror det på att skulden inte är till fullo betald. Det kan vara avgifter eller ränta kvar att betala, kontakta oss om du har några frågor.

Jag har betalat men också fått ett inkassokrav.

Om du betalat för sent och ett inkassokrav är skickat måste du även betala kostnader som uppstår när ärendet går vidare till inkasso. kontakta oss om du har några frågor.

Jag har fått ett brev från Kronofogden

Om du har en obetald skuld som inte betalats när inkassokravet skickats ut är ett ärende hos Kronofogden nästa steg i processen. Om du fått brev från Kronofogden bör du omgående betala den skuld som du har för att undvika betalningsanmärkning.

Hur vet jag om jag har fått en betalningsanmärkning?

Om ditt ärende gått vidare till Kronofogden och ett utslag meddelats betyder det att det blir en betalningsanmärkning. Utslag betyder att skulden är fastställd och du är skyldig att betala enligt utslaget.

Integritetspolicy

Copyright © 2021 Billecta AB. Alla rättigheter förbehållna.

Billecta AB innehar tillstånd från IMY att bedriva inkassoverksamhet.